Persoonlijk

karin-plas-therapie-bollenstreek

Mijn achtergrond

Mijn naam is Karin Plas en ik ben werkzaam als geregistreerd en gekwalificeerd psychosociale therapeut en counselor. Mijn werkzame leven ben ik jaren geleden in het onderwijs begonnen; zowel als leerkracht, leerplanontwikkelaar en als accountmanager.

Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar een psychotechnisch adviesbureau. Hier heb ik mij als trainer en adviseur verdiept in persoonlijkheidsanalyses en heb ik veel kennis opgedaan over het gedrag, de motivatoren en de ontwikkeling van mensen.

Omdat ik mij verder wilde specialiseren in de psychologie van de mens ben ik gestart met de opleiding Psychologie & Communicatie – de vakrichting HBO Psychosociaal Counselor & Therapie.


Waarvoor kun je bij mij terecht

Je kunt bij mij terecht voor hulp bij psychosociale klachten en problemen. Het woord “psychosociaal” zegt het eigenlijk al, het gaat om een combinatie van psychische klachten en sociale klachten.

Hoe klachten precies heten en in welke categorie ze thuishoren, is voor veel mensen niet het belangrijkste. Veel belangrijker is het om te (h)erkennen dat jouw klachten jouw kwaliteit van leven negatief beïnvloeden.

Daarom is het belangrijk om niet te lang met je klachten rond te blijven blijft lopen. Doe je dit wel, dan loop je het gevaar dat je in een neerwaartse spiraal terecht komt waardoor je het overzicht nog verder verliest. Met als gevolg dat het niet alleen voor jouzelf maar ook voor jouw omgeving moeilijker wordt.

Het geeft mensen vaak rust om hun verhaal te vertellen, maar anderzijds is het soms ook best spannend of confronterend. Als therapeut werk ik daarom vanuit een houding waarin echtheid, empathie en onvoorwaardelijke acceptatie terug te vinden zijn.


Geregistreerd

Als Registertherapeut BCZ ben ik ingeschreven bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (de NFG) en in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (de RBCZ).

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Neem gerust contact met me op!

Neem contact op