Herkennen en uiten van emoties

Karin Plas - Therapeut Bollenstreek

Emoties wegstoppen

Voor sommige mensen zijn emoties lastige dingen. Emoties zijn niet logisch, niet voorspelbaar en ze zijn vaak tegenstrijdig. Soms is het een komen en gaan van emoties en lijkt de ene emotie door de andere heen te lopen.

Daarom kan het herkennen maar ook het durven toelaten van emoties veel energie kosten en kan dit tevens problemen opleveren met de omgeving.

Er zijn mensen die er daarom voor kiezen om hun emoties weg te stoppen. Op de korte termijn lijkt dit winst op te leveren, maar op de lange termijn kan dit voor problemen zorgen bijvoorbeeld in de vorm van spanningen en lichamelijke klachten of onbegrip van de omgeving.


Emoties met zorg behandelen

Je emoties zijn immers een deel van jou en daarom verdienen ze het om met zorg behandeld te worden! Omdat ik buitenstaander in jouw leven ben heb ik geen mening over de manier waarop jij jouw leven moet inrichten.

Ook ben ik niet persoonlijk betrokken bij de dingen die in jouw leven spelen, bij mij is het oké wanneer je het even niet weet of geen woorden kunt geven aan jouw gevoelens. Door te praten over jouw gevoelens of jouw onmacht ten opzichte van gevoelens kun je jezelf en jouw emoties beter leren kennen.


Veilige setting voor je emoties

Ik wil je graag helpen door een veilige setting te bieden waarin jij deze onmacht of onzekerheid kunt bespreken en waarin jij leert om jouw emoties en gevoelens te herkennen, respecteren en te uiten!

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Karin Plas
Geregistreerd bij NFG en RBCZ