Burnout

Karin Plas - Therapeut Bollenstreek

Te lang sprake van spanningen

Ben je op zoek naar burnout therapie in de Bollenstreek – Voorhout?

Een burn-out ontstaat niet van de één op de andere dag. Vaak is er sprake van spanningen die al veel te lang aanwezig zijn. Deze spanningen kunnen verschillende oorzaken hebben.

Bijvoorbeeld omdat je weinig steun uit je omgeving krijgt, omdat je veel werkdruk voelt, omdat omstandigheden rondom jouw relatie of financiën tegenzitten of omdat jouw omgeving veel te veel van je vraagt.


Wat is het gevolg

Je merkt dit door structurele vermoeidheid, slaapproblemen, overmatig piekeren en slechte concentratie. Je bent prikkelbaar en hebt veel last hebt van drukte en geluiden.

Vaak heb je weinig vat op je emoties en kun je zaken niet meer overzien waardoor het ook niet meer lukt om dagelijkse bezigheden goed en met plezier uit te voeren. Soms gaat dit samen met lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, maagklachten, hartkloppingen, hoge bloeddruk of duizeligheid.


Wat doen we in de therapie

Je hoeft deze problemen niet alleen op te lossen! Tijdens therapie kun je meer inzicht krijgen in de manier waarop je nu met spanningen omgaat. Zo is het belangrijk om aandacht te geven aan de activiteiten die juist goed voor je zijn en die je kunt blijven doen.

Maar er zijn wellicht ook bezigheden of gedachten die eigenlijk helemaal niet bijdragen aan jouw geluk en herstel. We gaan samen op zoek naar oplossingen voor jouw problemen, zodat je in de toekomst op een andere manier met spanningen en stress om kunt gaan.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Karin Plas
Geregistreerd bij NFG en RBCZ