Angsten en fobieën

Karin Plas - Therapeut Bollenstreek

Angstgevoelens

Ben je op zoek naar therapie bij angsten in de regio Bollenstreek – Voorhout?

Angst voor onbekende of spannende situaties is heel gewoon en heel natuurlijk. De emotie angst is immers een normale en zelfs functionele emotie. Angstgevoelens kunnen je alert maken, wat jou er weer toe kan zetten om onmiddellijk in te grijpen. Daarnaast kunnen angstgevoelens er ook voor zorgen dat je afstand neemt van “het gevaar”.


Teveel angst

Wanneer je dagelijks last van angsten en fobieën hebt, zijn deze niet meer functioneel te noemen. Dan belemmeren ze jouw functioneren; je hebt er zo veel last van dat je niet meer gelukkig bent.

Het wordt dan ook steeds lastiger om deze gevoelens te negeren en door te gaan met jouw leven. Soms gebeurt het dat mensen hun hele leven anders gaan inrichten en hun handelen gaan afstemmen op hun angsten.


Sterker worden

Het gebeurt helaas zelden dat angsten uit zichzelf overgaan. Het is zeker niet makkelijk, maar we gaan daarom oefeningen opstellen gericht op die situaties die de angst oproepen.

Daarnaast zullen we aandacht besteden aan het ontstaan van jouw angsten en aan de gedachten die jou hierbij lastigvallen. Je zult merken dat je steeds sterker kunt worden. Ik wil je graag helpen om meer vat op jouw angsten en op jouw leven te krijgen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Karin Plas
Geregistreerd bij NFG en RBCZ